Dirigente

Vanaf 2005 richt Gerda Hendrikx zich met name op koormuziek. In 2010 behaalde ze haar bachelor koordirectie aan de Zuyd Hogeschool te Maastricht, nadat ze al enkele jaren niet onverdienstelijk in de koorwereld actief was. O.a. “de Krönungsmesse”, van W.A. Mozart stond op haar examenrepertoire. Haar werk krijgt veel waardering. Ze is dirigent van enkele koren in Noord-Limburg.


Haar veelzijdigheid blijkt uit de verscheidenheid van repertoire waar zij mee werkt. Zo werkte ze o.a. in 2009 als 2e dirigent en repetitor bij Koninklijk Toonkunstkoor Orpheus mee aan “Die Jahreszeiten”, van J.Haydn. Recent werkt ze bij Gemengde Zangvereniging Vivente, als 2e dirigent en repetitor mee aan The Messiah, van G.F.Händel, waarvan de uitvoering in november 2015 plaats heeft gevonden.


Gerda Hendrikx doet veel aan de promotie van de zangpraktijk. Met workshops en meezingprogramma’s geeft zij mensen de kans om het plezier van het zingen te ontdekken. Leden van o.a. A Djambo, Le Rossignol, Vivente, The Voices, Spirit of love en VGK/Zanglust maakten vol enthousiasme kennis met haar workshops en cursussen. Voor koren verzorgt zij studiedagen en workshops op aanvraag.


Rogier Kappen, vooraanstaand mediatrainer en o.a. docent aan de hogeschool voor journalistiek te Tilburg, sprak zijn waardering uit over haar werk. Voor stemmen die graag eens aan hun conditie willen werken heeft Gerda Hendrikx een speciaal cursusaanbod onder de titel “Vitalisering van de stem”.

Hiermee kan een zanger(es) de stem weer in een betere conditie brengen. Met dit aanbod speelt zij met succes in op een groot probleem in de koorwereld van vandaag.

Naast koorscholing kan men bij haar terecht voor piano- en zanglessen. Gerda heeft sinds 1 februari 2016 de artistieke leiding over Animo Happy Voices en werkt volop mee aan verdere groei van onze vereniging.